דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
2.5 שעות
כמות: מתאים להכנת שני מגשי פיצה בינוניים, כל אחד בקוטר של כ-30 ס"מ.

מצרכים

2 כוסות קמח Tipo 00 (אם אין, אפשר להחליף בקמח לבן רגיל)
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כוס מים חמימים
1 כף שמן זית
שליש כוס רוטב עגבניות (לכיסוי דק ואחיד לשתי הפיצות)
200 גרם גבינת מוצרלה טרייה, חתוכה לפרוסות דקות (או מגוררות, תלוי בהעדפה)

אופן ההכנה

1
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והמלח.
2
הוסיפו את המים בהדרגה תוך ערבוב, עד שמתקבל בצק אחיד.
3
העבירו את הבצק למשטח מקומח ולשו אותו במשך 10 דקות עד שהוא גמיש.
4
הניחו לבצק לתפוח כשעתיים במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
5
חממו תנור לחום מקסימלי והכניסו אבן פיצה לחימום.
6
לאחר התפחה, רדדו את הבצק לעיגול דק, מרחו מעט רוטב עגבניות, פזרו מוצרלה טרייה וזלפו מעט שמן זית.
7
לאחר התפחה, רדדו את הבצק לעיגול דק, מרחו מעט רוטב עגבניות, פזרו מוצרלה טרייה וזלפו מעט שמן זית.
המתכון נכתב ב-21/11/2024