כמות: מתאים להכנת שני מגשי פיצה בינוניים, כל אחד בקוטר של כ-30 ס"מ.
מצרכים
2 כוסות קמח Tipo 00 (אם אין, אפשר להחליף בקמח לבן רגיל)
שליש כוס רוטב עגבניות (לכיסוי דק ואחיד לשתי הפיצות)
200 גרם גבינת מוצרלה טרייה, חתוכה לפרוסות דקות (או מגוררות, תלוי בהעדפה)
אופן ההכנה
1
בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והמלח.
2
הוסיפו את המים בהדרגה תוך ערבוב, עד שמתקבל בצק אחיד.
3
העבירו את הבצק למשטח מקומח ולשו אותו במשך 10 דקות עד שהוא גמיש.
4
הניחו לבצק לתפוח כשעתיים במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
5
חממו תנור לחום מקסימלי והכניסו אבן פיצה לחימום.
6
לאחר התפחה, רדדו את הבצק לעיגול דק, מרחו מעט רוטב עגבניות, פזרו מוצרלה טרייה וזלפו מעט שמן זית.
7
לאחר התפחה, רדדו את הבצק לעיגול דק, מרחו מעט רוטב עגבניות, פזרו מוצרלה טרייה וזלפו מעט שמן זית.
המתכון נכתב ב-21/11/2024
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה