דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

0.5 כוס חלב פושר
100 גר' חמאה
20 גר' שמרים
0.25 כוס מים פושרים
1 כף סוכר
2 כפות קמח לבן
0.5 כוס סוכר
3 +1/4 כוסות קמח
5 תפוחי עץ (מזן גרנד סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות)
10 גרם מלח
2 ביצים (טרופות שלמות)
ניתן להוסיף קינמון ואגוז מוסקט

אופן ההכנה

1
1. מחממים את החלב ו 60 גרם החמאה עד שהחמאה נמסה, ומצננים.
2
2. ממיסים את השמרים במים פושרים בקערה ומוסיפים פנימה את כף הסוכר, החלב הפושר תוך כדי בחישה ואת 2 כפות הקמח, מניחים לתפוח 10 דקות.
3
3. מוסיפים את הביצים החמאה, מוסיפים 1/2 כוס סוכר ואת 3+1/4 כוסות הקמח והמלח, בוחשים היטב ומוסיפים את התפוחים (ניתן להוסיף קינמון ואגוז מוסקט).
4
4. מקמחים משטח, עליו לשים את הבצק עד למרקם חלק וגמיש כ8-10 דקות, במידה והבצק דביק מקמחים בזמן הלישה.
5
5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים מכל צד, מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
המתכון נכתב ב-21/03/2006