דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

650  גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר)
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל פלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1.5 1 כוסות טחינה גולמית
0.25 כוס לימון סחוט
1.5 1-2 כוסות מים
מלח
0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צנוברים

אופן ההכנה

1
1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
2
2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
3
3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס).
4
4. שמים בקערה את הטחינה ומיץ הלימון. מערבבים ומוסיפים מים בכמות הדרושה ליצירת רוטב חלק וסמיך. מתבלים במלח. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
5
5. מסדרים את הקציצות בתבנית אפייה קטנה. יוצקים עליהן את הטחינה וזורים את הצנוברים. אופים 6-8 דקות, עד שהטחינה חמה. מגישים עם פיתות חמות.
המתכון נכתב ב-06/01/2006