דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
35 דקות
זמן עבודה
35 דקות

מצרכים

400 גרם (3 כוסות) קמח לבן
400 גרם (3 כוסות) קמח מלא
1 שקית (50 גרם) שמרים ("שמרית")
1 כף שמן
0.5 2 כפות דבש
1 ביצה טרופה
2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
1.5 1 כפיות מלח
לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה

1
מערבבים את שני סוגי הקמח עם השמרים. מוסיפים את השמן, הדבש והביצה ומערבבים היטב.
2
מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים). מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
מוסיפים את הצימוקים ולשים היטב עד שהם מתערבבים בבצק. מוסיפים את המלח ולשים במשך שש דקות. מניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כדור מכל חלק. מורחים כל אחד מהכדורים בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה שומשום. מעבירים לתבנית משומנת ומשהים לתפיחה נוספת.
5
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ואופים כ 25 דקות, עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב, ומשמיעות צליל חלול כשמקישים עליהן.
המתכון נכתב ב-16/11/2024