דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

חומרים למילוי 2 טארטים:
0.5 ליטר חלב
50 גרם קמח או 40 גרם עמילן תירס (קורנפלור)
4 חלמונים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען
100 גרם סוכר

אופן ההכנה

1
1. בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור במעט חלב. מוסיפים חלמונים ומערבבים
2
במטרפה.
3
2. בסיר בעל תחתית עבה מביאים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר לרתיחה.
4
מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת
5
טמפרטורות.
6
3. מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים (ראו בוקסה). מכסים
7
בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
8
4. מוציאים את מקל הווניל רק לפני השימוש בקרם.
9
5. כדי לקבל קרם מעודן ויחד עם זאת סמיך מעלים את מספר החלמונים ל6-
10
ומורידים בכמות הקמח (30 גרם) או הקורנפלור (20 גרם). במקביל מגדילים
11
את כמות הווניל, להדגשת הטעם
המתכון נכתב ב-28/03/2006