דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

6 שוקי עוף
½ קופסא שימורי גרגרי חומוס
1 כף מנוזלי השימורים
½ בצל קצוץ דק
1 פלפל חריף חתוך ל-4
2 שיני שום קצוצות
6-7 פטריות שמפיניון טריות חצויות
½ עגבנייה פרוסה
½ לימון
¼ כוס רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
2 כפות חומץ בלסמי
¼ כוס מים

אופן ההכנה

1
במחבת לוהטת מניחים את שוקי העוף (ללא שמן) וסוגרים היטב מכל הצדדים. מסירים מהאש. בתחתיתה של תבנית אפייה מניחים מחצית מכמות הבצל ומחצית מכמות גרגרי החומוס יחד עם כף מנוזלי השימורים של החומוס. מסדרים מעל את שוקי העוף. מפזרים מעל השוקיים את יתרת הבצל, יתרת החומוס, השום, הפטריות, הפלפל החריף והעגבנייה. סוחטים חלק מהלימון וחוצים אותו לשניים ומניחים בתבנית. בינתיים למחבת בה סגרנו את העוף יוצקים את הסויה והבלסמי ומחממים תוך כדי גירוד תחתית המחבת. מוסיפים את המים ואת רוטב הצ'ילי ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב על שוקי העוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.
2
מגישים חם.
המתכון נכתב ב-30/03/2006