דרגת קושי
1 / 5

מצרכים

ל-30 ממתקים:
30 תמרים מסוג מג'הול
30 חצאי אגוזים, לעיטור
למרציפן:
200 גר' שקדים מולבנים טחונים דק
1 כוס סוכר
1-2 חלבונים
2 כפיות מיץ לימון
30 עטרות נייר

אופן ההכנה

1
1. חוצים את התמרים כך ששני החצאים נשארים מחוברים. מגלענים.
2
2. להכנת המרציפן: שמים בקערה את השקדים, הסוכר, חלבון אחד ומיץ הלימון ולשים לעיסה אחידה ולא דביקה. אם העיסה יבשה מדי, מוסיפים עוד חלבון.
3
3. להגשה: צרים מהמרציפן 30 גלילים קטנים. ממלאים כל תמר בגליל מרציפן, מעטרים מעל בחצי אגוז ומניחים בעטרות נייר.
המתכון נכתב ב-20/04/2006