דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

לבצק:
3 ביצים
700 מ"ל קמח (שימו לב, זה מ"ל, השתמשו בכוס מידה,שמסומנים עליה מ"ל, אין לי מושג כמה זה בגרמים)
200 מ"ל מים
1 כפית מלח
למלית:
1 ק"ג בשר בקר טחון, או מעורב חצי כבש חצי בשר
1 בצל
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן
להגשה:
צלוחית עם חומץ, או חמאה מומסת, או חרדל, או מיונז

אופן ההכנה

1
מערבבים את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר
2
מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשתי כפות השמן על אש נמוכה, רק עד שהוא נהיה שקוף ומתרכך
3
מוסיפים לבשר הטחון את הבצל המרוכך + מלח ופלפל, ומערבבים היטב
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים חלק ממנו לעלה דק ככל שתוכלו
5
בעזרת כוס קרצו מהבצק עיגולים, גודל הפלמיני המוכן צריך להיות כזה שנכנס לפה בביס אחד, אז אל תקחו כוס ששפתה גדולה מדי. מאידך, גם עיגול קטן מדי לא יתאים כי לא יוכל להכיל כמות נאותה של מלית.
6
הניחו בכל עיגול כפית מלית וסגרו את העיגול לצורה של חצי ירח
7
הדקו את השוליים זה לזה, ועכשיו תפסו בשני הקצוות והביאו אותם אחד על השני
8
זו אינה צורת הפלמני המסורתי, זה יותר דומה לוון-טון, אבל נו, בהיעדר המכשיר המפורסם - איך אפשר ליצור את הצורה המקורית של הפלמני..
9
מכינים מגש פלסטיק גדול שיכול להכנס למקפיא שלכם, ועליו מניחים את הפלמיני המוכנים, במרווחים זה מזה, כדי שלא ייגעו אחד בשני
10
מכסים את המגש בניילון נצמד ומקפיאים בפריזר למשך 24 שעות
11
כשהפלמני קפואים, אפשר להעביר אותם לקופסאות פלסטיק ולשמור במקרר את מה שלא מבשלים מיידית.
12
מרתיחים כמות גדולה של מים מומלחים קלות
13
זורקים פנימה את הפלמני הקפואים (לא להפשיר!)
14
לא להכניס יותר מדי בבת אחת כדי לא להוריד את טמפרטורת המים בצורה דרסטית
15
המים צריכים לרתוח כל הזמן
16
כשהפלמני צפים למעלה - סימן שהם מוכנים
17
מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת
18
מעבירים לצלחת הגשה מחוממת
19
מגישים מיד לשולחן שעליו כבר נמצאות התוספות שצויינו לעיל, חמאה חרדל וכו', וכל אחד מוסיף לצלחתו את התוספת האהובה עליו
20
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-20/04/2006