דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

2/3 כוס חלב ממותק מרוכז (משפופרת או פחית)
25 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שבבי קוקוס
למלית
גלידת וניל
לעיטור
סירופ שוקולד
שברי אגוזים

אופן ההכנה

1
שופכים את החלב הממותק לסיר קטן ומוסיפים את השוקולד המריר
2
מבשלים ביחד תוך ערבוב מפעם לפעם בערך 10 דקות, עד שהבלילה מסמיכה מעט
3
מורידים מהאש
4
מוסיפים את תמצית הוניל
5
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב
6
משמנים היטב תבנית של 6 שקעים ושופכים לתוך כל שקע שישית מכמות העיסה
7
בעזרת כף דוחפים את העיסה לדפנות ולתחתית כדי לעצב לה עד כמה שניתן צורה של קערית.
8
אם העיסה לא מספיק יציבה - אפשר להוסיף לה עוד קצת קוקוס כדי לייצב אותה.
9
מחממים תנור ל - 180 מעלות, ואופים את התחתיות במשך 20 דקות או עד שהשוליים מתייצבים.
10
מקררים ומחלצים את התחתיות בזהירות
11
ממלאים בגלידה ומעטרים בסירופ שוקולד ושברי אגוזים
המתכון נכתב ב-20/04/2006