דרגת קושי
1 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
10 דקות

מצרכים

1 חזה עוף פרוס לשניצלים
1 ביצה
פירורי לחם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית אבקת שום
קורט פלפל
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט טחון1 כף חרדל שטוחה
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1
אמנם לא רק שניצל וצ'יפס, אבל גם שניצל, בכל זאת. איך אפשר שלא לתת כבוד למאכל שמדבר כמעט אל כולם, שחוצה גילאים ועדות, שמשתלב עם כל תוספת אפשרית, נכנס בטבעיות גם לתוך פיתה עם סלטים, וכל כך קל להכנה?
2
מתכון פשוט לשניצל נהדר -
3
מי שאוהב את השניצלים שלו דקים, מוזמן, לפני הכל, להלום בפטיש לשניצלים בחתיכות החזה ולשטח אותן עד לעובי הרצוי.
4
טורפים את הביצה בתוך קערה, עד לקבלת תערובת אחידה של החלמון והחלבון. מוסיפים לביצה הטרופה את הפפריקה, השום, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, ומערבבים היטב. מוסיפים את החרדל ומערבבים שוב.
5
מפזרים על צלחת שטוחה פירורי לחם
6
טובלים את חתיכות העוף בביצה המתובלת משני הצדדים ואחר כך מעבירים אחת אחת את חתיכות החזה המכוסות בביצה לצלחת הפירורים והופכים אותן כמה פעמים שצריך עד שכל שטחן מתכסה בפירורים
7
מחממים כמות נדיבה של שמן במחבת על מנת לוודא שהשמן מספיק חם זרקו פנימה פירור לחם כשהפירור מתחיל לנוע בתזזיתיות ולהשמיע צליל מרשרש של טיגון, סימן שהגיע הזמן להכניס פנימה את השניצלים. מטגנים משני הצדדים עד השחמה. מי שלא רוצה לקחת סיכונים כול לחרוץ חתך בבשר השניצלים ולוודא שהבשר הפך מוורוד ללבן
8
זה הכל
9
בתיאבון!
המתכון נכתב ב-20/04/2006