1 ק"ג אבקת סוכר (אני מעדיפה את זו של "גלעם" - היא דקה מאוד)
7 גרם (1/2 שקית) אבקת ג'לטין
1 כפית תמצית טעם (למשל תות)
120 גרם (1/3 כוס) גלוקוזה נוזלית
30 גרם (2 כפות) גליצרין (קונים בבתי מרקחת ואומרים שזה מיועד למזון)
1
1. זורים אבקת ג´לטין על המים. ממתינים כ-10 דקות לספיגה. ממיסים בעדינות על אדים, או במיקרוגל עד שהמים חמים והג´לטין נמס (אסור שהמים ירתחו. כדאי לבדוק עם האצבעות שכל הג'לטין נמס ואין גבישים זעירים).
2
2. מוסיפים תמצית טעם, גלוקוזה, וגליצרין. מערבבים.
3
3. מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת "בצק" (ניתן להיעזר במיקסר).
4
4. מעבירים למשטח עבודה עם עמילן-תירס (קורנפלור) ומעבדים כמו בצק עד שרך וגמיש. אם הבצק קשה מדי - מוסיפים מעט חלבון; אם הוא רך מידי - מוסיפים אבקת סוכר. ניתן להשתמש מיד.
5
אחסון: עטוף היטב, בטמפרטורת החדר מספר חודשים. אפשר לשמור במקרר למשך זמן ממושך יותר. אם הבצק מתייבש במהלך האחסון אפשר להוסיף לו מעט חלבון ביצה להגמשה.