דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

חומרים ל-8 מנות:
1 ק"ג (או לפחות 32) תותים חתוכים גס
4 כפיות סוכר
כ-1/4 כוס לימונצ'לו
250 מ"ל שמנת מתוקה + 5 כפות סוכר
1 מיכל דנובה (או 200 מ"ל יוגורט חמצמץ אחר)
0.5 כפית קליפת לימון מגוררת
נענע לקישוט

אופן ההכנה

1
1. מכינים 8 כוסות/גביעים שקופים
2
2. בכל כוס שמים 4-5 תותים חתוכים. מוסיפים לכל מנה חצי כפית סוכר ו-1/2 כפית לימונצ'לו. מערבבים בעדינות ומשהים 20 דקות לפחות.
3
3. מקציפים שמנת מתוקה עם 5 כפות סוכר לקצפת יציבה.
4
4. מוסיפים לקצפת יוגורט, קליפת לימון מגוררת ואת יתרת הלימונצ'לו. מערבבים בתנועת קיפול ויוצקים לכלי סגור. מעבירים למקרר עד להגשה.
5
5. מרכיבים את המנה לפני ההגשה: מניחים על התותים כ-4 כפות מקרם היוגורט. מקשטים בתות שלם או בקוביות תותים ובעלה נענע.
6
גיוונים:
7
- מחליפים את התותים בפירות יער קפואים או טריים.
8
- במקום לימונצ'לו אפשר לטפטף על התותים (וגם לתוך היוגורט) כמה טיפות מי ורדים.
המתכון נכתב ב-20/04/2006