דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
2 שעות

מצרכים

5 כוסות קמח
1.5 1  כוסות מים פושרים
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
40 גרם שמרים טריים
מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
פרג או שומשום
לסירופ:
5 כפות סוכר
6 כפות מים
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה

1
ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מהמים הפושרים ומתפיחים (רצוי לשים בתוך כלי עם מים חמים, זה מזרז את תהליך התפיחה).
2
שמים את שאר החומרים פחות כוס אחת של קמח, בתוך קערת מערבל.
3
לאחר שהשמרים תפחו, מוסיפים אותם לחומרים בקערה ולשים בצק.
4
את כוס הקמח הנוספת מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק שאינו נדבק לידיים ולדפנות הקערה (ייתכן שיהיה צורך בתוספת של קמח).
5
מכסים את הקערה בניילון ומגבת, ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
6
מחלקים לשלושה חלקים, וכל חלק לשלושה או ארבעה חלקים. מעציבים לצורת גליל וקולעים שלוש צמות.
7
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה את (2 בתבנית ו-1 בתבנית נוספת) מורחים בביצה ומפזרים פרג או שומשום.
8
מתפיחים שוב כ-1/2 שעה (אפשר בתנור מחומם מעט).
9
אופים במשך 20-30 דקות בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
10
מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר, מורידים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל.
11
מוציאים את החלות מהתנור ומורחים את הסירופ.
המתכון נכתב ב-16/11/2024