דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

140 גרם סוכר
2 כפות מים
2 ביצים
4 חלמונים
350 גרם שוקולד מריר, מומס
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

1
1. מבשלים את הסוכר עם המים ומכבים את האש לאחר 2 דקות רתיחה, לקבלת סירופ.
2
2. מקציפים את הביצים והחלמונים. כשמתקבלת תערובת תפוחה מאיטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את סירופ הסוכר החם בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות בינונית, עד שהמסה מתקררת לגמרי ומתקבל קצף יציב.
3
3. מערבבים חזק את השוקולד המומס (כשהוא פושר) עם מחצית מהשמנת המתוקה. ואת יתרת השמנת מקציפים. מערבבים ומקפלים את הקצפת לתוך קצף הביצים.
4
4. מערבבים את השוקולד עם התערובת המוקצפת ומעבירים לכלי ההגשה. מצננים.
המתכון נכתב ב-20/04/2006