דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

4 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
כוס גרגרי תירס (מקופסת שימורים)
גביע שמנת חמוצה
150 גר' גבינה לבנה
250 גר' גבינה מלוחה
100 גר' גבינה צהובה
100 גר' קשקבל
ביצה
ביצה טרופה לבירוש
שומשום לזרייה (לא חובה)

אופן ההכנה

1
1. שמים בקערה גדולה את כל החומרים ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק מעט דביק ורך.
2
2. מצננים במקרר למשך 30 דקות.
3
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4
4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ופחוסים ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפיה מרוח בחמאה.
5
5. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים למעלה שומשום
6
6. אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. מומלץ לאכול מיד עם שמנת חמוצה בצד, ביצים קשות וירקות טריים.
7
טיפים וגיוונים: אפשר לשנות את הרכב הגבינות ולהוסיף עשבי תיבול כמו טימין, עירית, בזיליקום וזעתר. ניתן להכין את הבצק יום מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד. הלחמניות ניתנות להקפאה.
המתכון נכתב ב-21/04/2006