1
1. שמים בקערה גדולה את כל החומרים ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק מעט דביק ורך.
2
2. מצננים במקרר למשך 30 דקות.
3
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4
4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ופחוסים ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפיה מרוח בחמאה.
5
5. מברישים את הלחמניות בביצה וזורים למעלה שומשום
6
6. אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. מומלץ לאכול מיד עם שמנת חמוצה בצד, ביצים קשות וירקות טריים.
7
טיפים וגיוונים: אפשר לשנות את הרכב הגבינות ולהוסיף עשבי תיבול כמו טימין, עירית, בזיליקום וזעתר. ניתן להכין את הבצק יום מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד. הלחמניות ניתנות להקפאה.