1 שקית שמרית או 1 קובייה או 2 כפות שמרים יבשים (אני משתמשת ביבשים)
2 כוסות חלב, אפשר קצת לאחר שפג תוקפו, ואפשר חלב בטעם וניל
150 גרם חמאה או מרגרינה, רכה מאוד
2 כפות חלב (נוספות), להברשה
1
1. מערבבים קמח עם שמרים ומוסיפים בהדרגה דבש, חלב (2 כוסות), חלבון ביצה, חמאה/מרגרינה ומלח. לשים ביד או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד ורק טיפונת דביק. אם דביק מאוד - מוסיפים קצת קמח, אם יבש מאוד - מוסיפים קצת חלב.
2
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת, ומניחים להתפחה ראשונה, כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. את החלמון שנותר שומרים בינתיים במקרר, מכוסה. נשתמש בו בהמשך.
3
3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומניחים על משטח. מחלקים ל-24 חלקים (ללחמניות בינוניות. אפשר לחלק ל-16 גדולות או 30 קטנות) ויוצרים מכל חלק לחמנייה עגולה. מסדרים במרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לחצי שעה, להתפחה שנייה.
4
4. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים את 2 כפות החלב עם החלמון שנותר ומורחים בזהירות את הלחמניות. מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ורכות וקיסם עץ המוחדר למרכזן יוצא יבש. אוכלים חם או מצננים ושומרים בכלי סגור. אפשר להקפיא.