דרגת קושי
5 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

(נוהגים לאכול במימונה ובפורים)
חומרים ל-4-6 מנות:
2 כוסות מים קרים
2 כוסות סולת
3/4 כוס קמח
100 גר מרגרינה חלבית
0.5 כפית מלח
0.25 כוס שמן
1 ליטר חלב
1 גביע אשל או לבן

אופן ההכנה

1
1. מערבבים את הסולת עם המים הקרים בהדרגה, עד שהמים נספגים, ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מעסים בין כפות הידיים לקבלת גרגרים בגודל 1 ס"מ, כמו פתיתים.
2
2. בסיר גדול מרתיחים ליטר מים, ומבשלים את פתיתי הקוסקוס כ-20 דקות, עד שיתרככו. מסננים, ומוסיפים את המרגרינה, המלח, השמן והחלב. ממשיכים לבחוש על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שמרכיבים נספגים היטב בקוסקוס.
3
3. מניחים על כל מנה כף או שתיים אשל, ומגישים חם.
המתכון נכתב ב-21/04/2006