דרגת קושי
5 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

8 יחידות מלוואח קפוא
1 ק"ג בשר כבש טחון טרי
1 בצל בינוני קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
מעט כמון
מעט טימין
2 חלמוני ביצה טרופים
מעט שומשום

אופן ההכנה

1
1. מניחים כל יחידת מלוואח בנפרד על הניילון בו הוא עטוף, להפשרה בטמפרטורת החדר.
2
2. מחממים תנור לחום של 150-180 מעלות.
3
3. מחממים בסיר שמן זית, ומוסיפים את הבשר הטחון, בצל, פטרוזיליה ותבלינים. מטגנים מעט ומפוררים את הבשר.
4
4. מניחים כף מתערובת הבשר במרכז כל מלוואח, ויוצרים צורה של טור בשר בגובה של ס"מ.
5
5. מקפלים כל מלוואח לחצי בעזרת הניילון עליו הוא מונח. מהדקים את השפה כך שהכיס שנוצר יהיה אטום לגמרי.
6
6. מסירים את הניילון מהמלוואח ומניחים בתבנית על נייר אפייה. מורחים את החלק העליון של המלווח בחלמון הטרוף ובוזקים שומשום.
7
7. חורצים 3 קווים קצרים בעזרת סכין על החלק העליון, כדי למנוע התפוצצות במהלך האפייה.
8
8. חורצים קווים באמצעות מזלג לאורך השפה המהודקת ליצירת מראה אסתטי ולהידוק נוסף של השפה.
9
9. אופים בתנור במשך 20-30 דקות.
10
10. מגישים חם עם רוטב אהוב.
המתכון נכתב ב-21/04/2006