דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

1 ביצה
3 כפות שמן
מלח
0.25 ל'יטר חלב

אופן ההכנה

1
מערבבים את החלב עם הביצה ומוסיפים לאט לאט את הקמח.
2
מעבדים את הבצק במיקסר ומעמידים למנוחה של כמה דקות. (הבצק צריך להיות מעט סמיך, אם יוצא דליל מדי להוסיף עוד קמח).
3
בינתים מרתיחים מים + מלח.
4
כאשר המים רותחים מעבירים את הבצק דרך פומפיה גסה למים הרותחים, מרתיחים כ 5-6 דקות ומפרידים בין הכופתאות עם כף עץ. להוציא ולסנן. כמויות גדולות ניתן גם להקפיא
5
ורסיה שווצרית- מטגנים בצל סגול קצוץ בחמאה עד לשקיפות ממליחים מעט מוסיפים פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט פשוט מדהים
המתכון נכתב ב-19/11/2024