דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

½ ק"ג תערובת פטריות חתוכות (שמפיניון, פורטבלו, ירדן)
80 גרם אגוזי קליפורניה
קלופים
שמן סויה לטיגון
25 גרם סוכר חום
75 גרם סוכר לבן
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוצות דק
3 כפות קטשופ
¼ כוס מיץ עגבניות
¼ כוס חומץ בן יין אדום
¼ כוס רוטב סויה
1 כוס מים
1 ס"מ
זנגביל טרי וקצוץ דק
14 גרם קורנפלור מומסים בשני שליש כוס מים

אופן ההכנה

1
מניחים בסיר את הסוכר החום, הסוכר הלבן, הפלפל השחור, השום, הקטשופ, מיץ העגבניות,החומץ המים והסויה ומביאים לרתיחה.
2
מנמיכים את האש. יוצקים לאט את בלילת הקורנפלור לסיר תוך כדי ערבוב ומבשלים ביחד עוד כחמש דקות. מכבים את האש ודואגים לשמור חם.
3
מחממים מחבת כבדה ומוסיפים לה מעט שמן לטיגון. מוסיפים את תערובת הפטריות ומטגנים על אש גבוהה במטרה להשחים אותן כארבע דקות. מוסיפים את האגוזים וכוס אחת מרוטב הטריאקי.
4
מערבבים ביחד כדקה נוספת ומגישים מיד.
המתכון נכתב ב-21/11/2024