דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

8 פילטים של דג סול
רבע כוס חומץ
1 שן שום קצוצב
1 בצלצל פרוס
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 עלי מרווה קצוצים דק
חצי כוס מים
רבע כפית מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1
מחממים שמן במחבת. מטגנים את הדג כדקה מכל צד. מוציאים ומעבירים לתבנית אפייה. מוסיפים לשמן במחבת את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את השום, המרווה, הצ'ילי והחומץ ומגרדים עם כף עץ את תחתית המחבת. מוסיפים את המים והמלח ומבשלים כך עד לרתיחה. מסננים את הרוטב על הדג ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעשר דקות עד רבע שעה.
2
מגישים חם.
המתכון נכתב ב-22/05/2006