125 גר' חמאה קרה, בקוביות
1 פחית חלב מרוכז (397 גר')
100 גר' שקדים מולבנים משובבים
150 גר' שוקולד מריר משובח
תכנית מלבנית קטנה, מרופדת
2
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לעבד במעבד מזון קמח עם שקדים טחונים
3
וסוכר. להוסיף קוביות חמאה, תמצית וניל ומי קרח ולעבד רק עד לקבלת בצק פירורי.
4
ללחוץ הבצק אל תחתית התבנית ולאפות במשך 35 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.
6
בסיר קטן (אפשר גם במיקרוגל) להמיס חמאה עם חלב מרוכז וסירופ
7
תירס. להרתיח ולהמשיך לבשל לעוד מספר דקות תוך ערבוב לעיתים, עד שהבלילה מסמיכה
8
ומקבלת צבע שחום בהיר. להוסיף לבלילה ויסקי ולקפל פנימה שבבי שקדים. לצקת הבלילה על
9
הבצק הצונן ולתת לשבת שעות מספר עד ששכבת הטופי מתייצבת.
12
השוקולד עם החמאה והחלב ולערבב לבלילה חלקה.
13
להמיס הקפה במעט מים חמים ולהוסיף
15
לצנן מעט ולצקת על שכבת הטופי היציבה. לכסות התבנית בנייר
16
אלומיניום ולהעביר לקירור.
17
לאחר ששכבת השוקולד מתייצבת לחלוטין לפרוס לקוביות
18
קטנות בסכין לא משוננת.
19
אפשר לסדר במנג'טים. לשמור בקירור, בחורף אפשר לשמור
21
הכי טעים לאכול לאחר קירור של כמה שעות במקרר. לאחר כמה ימים