דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

110 גר' קמח
40 גר' שקדים טחונים
50 גר' סוכר
125 גר' חמאה קרה, בקוביות
0.5 כפית תמצית וניל
1 כף מי קרח
למלית:
150 גר' חמאה
1 פחית חלב מרוכז (397 גר')
5 כפות סירופ תירס כהה
2 כפות ויסקי
100 גר' שקדים מולבנים משובבים
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר משובח
25 גר' חמאה
2 כפות חלב
1/3 כפית קפה נמס
כלים:
תכנית מלבנית קטנה, מרופדת
בנייר אפייה

אופן ההכנה

1
לבצק:
2
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לעבד במעבד מזון קמח עם שקדים טחונים
3
וסוכר. להוסיף קוביות חמאה, תמצית וניל ומי קרח ולעבד רק עד לקבלת בצק פירורי.
4
ללחוץ הבצק אל תחתית התבנית ולאפות במשך 35 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.
5
למלית:
6
בסיר קטן (אפשר גם במיקרוגל) להמיס חמאה עם חלב מרוכז וסירופ
7
תירס. להרתיח ולהמשיך לבשל לעוד מספר דקות תוך ערבוב לעיתים, עד שהבלילה מסמיכה
8
ומקבלת צבע שחום בהיר. להוסיף לבלילה ויסקי ולקפל פנימה שבבי שקדים. לצקת הבלילה על
9
הבצק הצונן ולתת לשבת שעות מספר עד ששכבת הטופי מתייצבת.
10
לציפוי:
11
להמיס
12
השוקולד עם החמאה והחלב ולערבב לבלילה חלקה.
13
להמיס הקפה במעט מים חמים ולהוסיף
14
לשוקולד המומס.
15
לצנן מעט ולצקת על שכבת הטופי היציבה. לכסות התבנית בנייר
16
אלומיניום ולהעביר לקירור.
17
לאחר ששכבת השוקולד מתייצבת לחלוטין לפרוס לקוביות
18
קטנות בסכין לא משוננת.
19
אפשר לסדר במנג'טים. לשמור בקירור, בחורף אפשר לשמור
20
בטמפרטורת החדר.
21
הכי טעים לאכול לאחר קירור של כמה שעות במקרר. לאחר כמה ימים
22
הקסם אובד.
המתכון נכתב ב-30/05/2006