דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

5 עלי פילו
50 גר' חמאה מומסת
למילוי:
300 גר' עלי מנגולד
1 כף שמן זית
150 גר' גבינת פטה מסוננת
0.5 כוס גבינה צהובה
מגוררת
1 ביצה גדולה
פלפל שחור גרוס
לקישוט:
קצח

אופן ההכנה

1
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2
2. מניחים על משטח עבודה עלה פילו, מורחים אותו
3
בחמאה בעזרת מברשת, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים גם אותו בחמאה.
4
3. חוזרים על
5
הפעולה עד העלה החמישי.
6
4. מניחים את המילוי לאורך עלי הפילו, מקפלים פנימה את
7
שולי הבצק משני הצדדים, ומגלגלים לגליל עבה.
8
5. מברישים את השטרודל במעט חמאה,
9
ומפזרים מעל קצח. אופים 30-25 דקות, עד שהשטרודל זהוב
10
הכנת המילוי:
11
1.
12
מאדים במחבת על אש נמוכה את עלי המנגולד עם שמן הזית, תוך ערבוב, עד שהתרד
13
מתרכך.
14
2. מצננים, סוחטים היטב (חשוב לסחוט היטב, כדי שהתרד לא ירטיב את
15
עלי הפילו)
16
ומעבירים לקערה. 3. מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים לקערה יחד עם
17
הגבינה הצהובה
18
והביצה, מפלפלים ומערבבים היטב
המתכון נכתב ב-30/05/2006