דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

1 חבילה עלי פילו או חבילה לעלי סיגרים
1 חבילת חמאה
למילוי
125 ג"ר גבינה לבנה רכה
250 ג"ר גבינה לבנה
מסוג טוב טעם טובורג (גבינה קשה ללא טעם)
1 ביצה
1-2 כף סוכר
50 ג"ר צימוקים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1
1.ממיסים במיקרו את החמאה
2
2.מברישים היטב את עלי הפילו בחמאה (כל עלה בנפרד) 3
3
עלים לכל קבוצה
4
3.חותכים כל קבוצה למלבנים בגודל 10X15 ס"מ
5
4.ממלאים כל
6
מלבן במילוי (כף +) לערך
7
5.מקפלים את הקצוות כלפי פנים, כדי שהמילוי לא יברח,
8
ואז מגלגלים כמו סיגר עבה.
9
( בשלב זה אפשר להקפיא, ולאפות רק לפני ההגשה ).
10
6.מחממים את התנור ל 180 מעלות.
11
7.מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה מסדרים את
12
הבלינצס ומורחים היטב בחמאה
13
8.אופים את הגלילים כ-10 דקות, או עד שהם מזהיבים
14
9.להגשה מקררים לחם החדר ומפזרים מעט אבקת סוכר
15
למילוי :
16
בקערה מערבבים
17
היטב את כל חומרי המילוי והביצה עד לקבלת עיסה אחידה
18
נ.ב. ניתן לפזר מעט
19
קינמון מעורבב בסוכר חום על עלי הפילו לפני האפיה
המתכון נכתב ב-30/05/2006