צרור עשבי תיבול קשורים יחד: פטרוזיליה, עלי כרפס, שמיר למי שאוהב (זורקים אותם בסוף הבישול)
מלח, פלפל, מעט אבקת מרק עוף
מיץ לימון סחוט טרי - לפי הטעם, אבל בערך עד כף אחת
1
מכניסים את כל החומרים (מלבד הביצה, הלימון והנענע) לסיר גדול, ממלאים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך של העוף והירקות.
2
למעשה, כל אחד יכול לבשל את גירסת מרק העוף/ירקות שהוא אוהב, לפי העדפותיו.
3
כשהמרק מבושל היטב, מוציאים מתוכו את העוף והירקות ומניחים בצד
4
מסננים אותו, שיהיה צלול
5
מחזירים לסיר לרתיחה, ומזלפים לאט לאט לתוכו את הביצה הטרופה
6
מיד אחר כך מזלפים את מיץ הלימון, איה אומרת כפית, אבל אפשר אולי טיפ טיפה יותר?
7
קוצצים נענע דק (כמות נכבדת, בשביל הטעם..).
8
מגישים את המרק עם נתח של עוף לכל סועד.
9
את הירקות קוצצים או מועכים, מוסיפים ביצים ותבלינים, מעט פירורי לחם, ומכינים קציצות מטוגנות טעימות.