דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1/3 כוס שמן זית
1 בצל אדום קצוץ
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
כף טימין
2 כוסות בורגול גס מושרה במים קרים
כוס עדשים ירוקות קטנות מושרות במים
חצי כוס צימוקים קצוצים גס מושרים במיץ לימון
חצי כפית כמון
כפית כורכום
חצי כפית קינמון
מלח פלפל
כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1
יוצקים שמן זית למחבת, וכשהוא חם מטגנים: שום, בצל, פלפל וטימין.
2
· מוסיפים עדשים מסוננות ומערבבים.
3
· מוסיפים בורגול מסונן ומערבבים.
4
· מוסיפים צימוקים ביחד עם מיץ הלימון שלהם+ תבלינים ומערבבים.
5
· מכבים את האש, מוסיפים כוסברה ומערבבים. מכסים ומחכים 5 דקות.
6
סידור המנה
7
· מסדרים את הבורגול על צלחת, במעין גבעה עם שפיץ בקצה.
8
· מסדרים מסביב את החבושים ויוצקים מהרוטב שבתבנית הצלייה.
9
· מפזרים מלמעלה 2 בצלים ירוקים קצוצים.
המתכון נכתב ב-30/11/2024