דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

1 דלורית בינונית
2 זוקיני בינוני
1 בטטה מוארכת בינונית
2 בצל סגול
200 גרם פטריות טריות
(אפשר להוסיף מגוון ירקות נוסף - כרובית, גזר, כרוב....)
1/3 כוס שמן זית
3 קוביות ג'ינג'ר כתוש דורות
4 קוביות שום כתוש דורות
2 כפות דבש
2-3 כפות רוטב סויה
1-2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית גרגרי חרדל
1 כף סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
מעט טימין ורוזמרין

אופן ההכנה

1
1. קולפים וחתכים את הירקות לשישיות או לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומניחים בקערה.
2
2. יוצקים על הירקות החתוכים את השמן ויתר החומרים. מערבבים ומשרים כ-20-30 דקות.
3
3. שמים בתבנית אפיה ואופים כ-20 דקות בחום של 180-200 מעלות, עד השחמה קלה.
4
אפשר גם לשפד על שיפודים ולצלות על גריל תוך כדי מריחת המרינאדה על הירקות.
המתכון נכתב ב-07/06/2006