דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

4 פרוסות כבד בקר במשקל 200 גרם כל אחת
6 שיני שום קצוצות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
½ כוס שמן זית
½ כוס חומץ בן יין
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח ים
½ כפית אורגנו
½ כפית טימין
שמן לטיגון
שמינית כפית כמון
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

1
מעבדים את הפטרוזיליה עם המלח והשום במעבד מזון. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך
2
כדי עיבוד. מוסיפים גם את החומץ, הפפריקה, האורגנו והטימין. מניחים את הכבד בכלי
3
ויוצקים עליו את המשרה שנוצר במעבד המזון. משרים במקרר מכוסה למשך לילה.
4
מטגנים
5
את הכבד בשמן שחומם במחבת משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. יוצקים למחבת
6
את נוזלי המשרה ומרתיחים מספר דקות לצמצום והסמכה. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס
7
טרי וכמון.
8
מגישים את הכבד חם בליווי הרוטב ותפוחי אדמה מבושלים.
המתכון נכתב ב-27/06/2006