דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

200 גרם גרגרי חומוס שהושרו לילה
2 צלעות לבן מעושנות
500 גרם בשר בקר רזה
100 גרם בייקון מעושן
¼ כפית גרגרי פלפל שחור
1 בצל שנעוצים בו שני מסמרי ציפורן ועלה דפנה אחד
2 שיני שום
¼ ק"ג שעועית ירוקה
¼ ק"ג דלעת (קלופה)
¼ ק"ג דלורית (קלופה)
¼ ק"ג כרוב לבן
2 בטטות גדולות קלופות
2 קלחי תירס (מחולקים ל-3
כל אחד)
1 עגבנייה
1 בוקה גרני המורכב מפטרוזיליה, כוסברה ואורגנו
2 נקניקיות צ'וריסוס
מלח

אופן ההכנה

1
בסיר גדול מביאים לרתיחה את הבשר, הבייקון והצלעות עם 2 ליטרים של מים. מדי פעם
2
מוצאים את הקצף שנוצר. מוסיפים את החומוס ומעט מלח. מוסיפים את גרגרי הפלפל השחור,
3
הבצל והשום. מכסים ומבשלים כשעה וחצי (מוסיפים מים במידת הצורך. מוציאים את הבשר,
4
הצלעות והבייקון החוצה. חותכים את הירקות לחתיכות קטנות ומכניסים לסיר עם החומוס
5
יחד עם הבוקה גרני. מבשלים עד שהירקות מתרככים. מחזירים לסיר את הבשר, הבייקון
6
והצלעות ומוסיפים את הנקניקיות. מבשלים כעשר דקות ומסירים מהאש. מוציאים את הבוקה
7
גרני.
המתכון נכתב ב-21/11/2024