דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

12 עלי פילו
למלית:
חבילת תרד או 1 ק"ג עלי מנגולד שאודו ונקצצו
מעט שמן זית
גבינה בולגרית
1 חציל קלוי
מלח, פלפל
ביצה
200 ג"ר חמאת תנובה מומסת למריחה על דפי הפילו

אופן ההכנה

1
לפשטידה -
2
משתמשים ב-6 דפים לתחתית -
3
1. ממיסים את החמאה במיקרו ומורחים את
4
הדפים כל דף בנפרד משני צידיו עם שת
5
2.מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים על
6
שיכבת התחתית
7
3.לכיסוי - להוסיף עוד 6 דפים כשעל כל דף מורחים שוב חמאה מומסת
8
מכניסים פנימה את העלים לתוך התבנית ובסוף שוב מורחים מעט חמאה וזורים מעט
9
שומשום/קצח.
10
4.
11
הערה:
12
לפני האפיה לסמן בסכין ריבועים בכל התבנית
13
(ריבועים אלו יהיו המנות שיוגשו).
14
לגבי הפילו - לצורת שבלול
15
משתמשים בעלה
16
אחד של פילו למרוח מעל חמאה להוסיף את המלית ולגלגל לצורת גליל שאותה הופכים בתנועה
17
סיבובית לשבלול.
18
מעל השבלול למרוח שוב חמאה מומסת ולמרוח בביצה ושומשום.
המתכון נכתב ב-29/06/2006