דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

חצי ראש שום
2 כפות חמאה
2 גמבה אדומה חתוך לרצועות
קופסאה פטריות שמפיניון טריות חתוך לרבעים
1 מיכל שמנת מתוקה 32%
חצי כוס חלב 3%
חצי כוס גבינת פרמזן מאיכות טובה
רבע כוס בזיליקום טרי קצוץ ביד
כפית אבקת מרק עוף
כף שטוחה אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה

1
קוצצים את השום ומטגנים בחמאה חצי טיגון, מוסיפים את הגמבה ומטגנים על אש גבוהה עד שתתרכך,
2
מוסיפים את הפטריות להקפצה של דקה שתיים ומוסיפים את השמנת על אש גבוהה עד להרתחה ומורידים את האש לחום נמוך.
3
כשהשמנת מקבלת מרקם סמיך מוסיפים את החלב ומרתיחים שוב עד לקבלת מרקם סמיך.
4
מוסיפים את הפרמזן תוך כדי ערבוב עד שנבלע ואין גושים מוסיפים בזיליקום מטבלים באבקת מרק עוף אגוז מוסקט ופלפל שחור מלח לפי הטעם ערבוב קצר ולהוריד מהאש
5
בתאבון
המתכון נכתב ב-19/11/2024