4 פרוסות חזה עוף פרוסות לשניצל
שתיים וחצי כוסות חומוס יבש
חופן קטן של כוסברה טריה קצוצה דק דק
חופן של פטרוזיליה טריה קצוצה דק דק
רבע כפית פלפל חריף טחון כלשהו - לא חובה
1
לילה לפני, משרים את גרגרי החומוס בקערה מלאה מים, למשך כל הלילה
2
למחרת - טוחנים את גרגרי החומוס המושרים במעבד מזון - ללא הנוזלים
3
מוסיפים לקערת המעבד את השום והעשבים הטריים
4
מוסיפים את כל התבלינים היבשים
5
מעבדים לעיסה לא מחיתית מדי, לעבד בפולסים שישאר מרקם קצת גרגרי
6
מקמחים מעט את פרוסות השניצלים (אפשר בתוך שקית ניילון), הקימוח יעזור לשכבת הפלאפל לדבוק בשניצל
7
מחממים שמן במחבת גדולה, וכשהשמן חם מאד מכניסים אליו פרוסה של שניצל שצד אחד שלה מרוח כולו בשכבה של תערובת הפלאפל
8
עובי השכבה לפי טעמכם, אבל שלא תהיה עבה מדי
9
מניחים את השניצל עם הצד המרוח בפלאפל לתוך השמן, מנמיכים את האש לבינונית, ונותנים לשניצל ולפלאפל להיעשות היטב
10
כשזה קיבל צבע שחום יפה, מורחים בעזרת כף מתערובת הפלאפל גם על הצד העליון, ובעזרת מרית הופכים את השניצל כדי שייטגן גם מן הצד השני
11
מוציאים לצלחת עם מגבת נייר סופג, ומגישים חם
12
מתקבל שניצל טעים, עשוי בתוך מעטפת חומה ופריכה של פלאפל.
13
מכל העיסה שנשארה מכינים כדורי פלאפל: מוסיפים כף אחת או שתיים של קמח, לייצוב המרקם
14
בעזרת שתי כפיות מכדררים כדורים פחות או יותר אחידים ועם צורה נאה
15
מוסיפים למחבת שמן לטיגון חצי עמוק או עמוק
16
מגביהים את האש, וזורקים את הכדורים לטיגון, עד שהם משחימים מכל הסביב.