דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

2 חצילים בינוניים
500 גרם בשר צוואר כבש קצוץ גס
40 גרם ליה חתוכה לקוביות קטנות
20 גרם צימוקים
20 גרם צלפים
1 כוס יין אדום משובח
1 בצל אדום קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף טימין
200 גרם גבינת פטה מגוררת
מלח ופלפל
מעט שמן זית

אופן ההכנה

1
מניחים את החצילים בגריל בשלמותם עד להכנה מלאה (כעשרים דקות תוך הפיכה לכל הצדדים).
2
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והליה לטיגון עד לקבלת צבע זהוב כהה.
3
מוסיפים את שאר הכבש והשום ומטגנים עד לסגירתו של הבשר.
4
מוסיפים את היין האדום, מצמצמים ומוסיפים את הצלפים, הצימוקים, מלח ופלפל וכף טימין.
5
מניחים בכלי הגשה עמיד לחום חצי חציל שנחתך לאורכו. ממליחים ומפלפלים מעט את תוכנו.
6
מניחים על החציל כף גדושה של ראשו כבש ומעליו מגרדים גבינת פטה.
7
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5 דקות.
8
מגישים על מצע של רוטב יוגורט עם ריחן.
המתכון נכתב ב-21/11/2024