1
מניחים את החצילים בגריל בשלמותם עד להכנה מלאה (כעשרים דקות תוך הפיכה לכל הצדדים).
2
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והליה לטיגון עד לקבלת צבע זהוב כהה.
3
מוסיפים את שאר הכבש והשום ומטגנים עד לסגירתו של הבשר.
4
מוסיפים את היין האדום, מצמצמים ומוסיפים את הצלפים, הצימוקים, מלח ופלפל וכף טימין.
5
מניחים בכלי הגשה עמיד לחום חצי חציל שנחתך לאורכו. ממליחים ומפלפלים מעט את תוכנו.
6
מניחים על החציל כף גדושה של ראשו כבש ומעליו מגרדים גבינת פטה.
7
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5 דקות.
8
מגישים על מצע של רוטב יוגורט עם ריחן.