דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

בצק:
2 כוסות קמח
3/4 כוס מים
0.5 כפית מלח
200 גרם נבטים
3 גבעולי סלרי
0.5 כרוב בינוני
3 בצלים
1 גזר מגורר
2 כפיות קמח
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

1
מכינים את הבצק, בסמוך למועד הטיגון:
2
1. במיקסר מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש ורך. אם מתקבל בצק יבש מדי, ניתן להוסיף מעט נוזלים.
3
2. מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. ממתינים כ- 20 דקות.
4
מרדדים את הבצק לשני עלים דקים בגודל של 45X45 ס"מ.
5
חותכים כל עלה לריבועים שווים של 15 ס"מ.
6
מכינים את המילוי:
7
3. חותכים לרצועות נבטים , סלרי, כרוב ובצל.
8
במחבת או בווק עם מעט שמן, מקפיצים כרוב ובצל למשך 2 דקות. מוסיפים את שאר הירקות, וממשיכים לטגן למשך 3 דקות נוספות
9
4. מוסיפים קמח, מערבבים כדקה ומכבים את האש. מקררים.
10
מכינים את האגרול:
11
5. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז כל עלה בצק. מכלכלים את קצות הבצק כלפי פנים ומדביקים את הקצוות בעזרת טיםת מים.
12
6. מטגנים בשמן עמוק מזני הצדדים עד שהאגרולים מזהיבים.
המתכון נכתב ב-19/11/2024