דרגת קושי
1 / 5
זמן הכנה
דקה
זמן עבודה
דקה
גונקאן מאקי או כשמו בלעז Gunkan-maki הינו ניגירי מיוחד המורכב מכדור אורז שעוטפת אותו אצת נורי סלמון ,הוא סושי טרי ומרענן, שמבוסס על ביצי סלמון (ולא קוויאר !). חשוב להבדיל בין השניים: ביצי סלמון הן ביצים טריות של דג סלמון, בעוד קוויאר סלמון הוא גרסה מעובדת ומלוחה יותר. המנה מומלצת לצד מנות סושי נוספות או כפתיחה לארוחה חגיגית.
כמות: מנה אישית
גרסה בלי מללפפון, בהמשך תראו עוד אופציה - סושי גונקאן מאקי ביצי סלמון
גרסה בלי מללפפון, בהמשך תראו עוד אופציה

מצרכים

1.5 כפות אורז סושי מוכן
1 רצועה של אצת נורי (1/8 יריעה, באורך 17 ס"מ וברוחב 2.5 ס"מ)
1 כפית ביצי סלמון
3 חצאי פרוסות מלפפון דקות, או אבוקדו, או גם וגם!

אופן ההכנה

1
מרטיבים את הידיים בתערובת של מים וחומץ. ביד ימין מחזיקים כדור קטן של אורז סושי. מעבדים בעדינות לצורה מלבנית (בגובה של 2 ס"מ לערך). מניחים על משטח העבודה.
2
מצמידים קצה אחד של רצועת הנורי למרכז כדור האורז.
3
עוטפים את האורז ברצועת הנורי, ומקפידים שבסיס כדור האורז ובסיס האצה יהיו בקו אחד (כך שיווצר חלל בין חלקה העליון של האצה למפלס האורז).
4
מציבים 3 פרוסום מלפפון על גב הגונקאנמאקי, ועליהן מניחים את ביצי הדגים. מקשטים את הצלחת בווסאבי וזנגביל.
המתכון נכתב ב-19/11/2024