דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

4 כוסות אורז יפני לסושי (גרגרים קצרים)
4 כוסות מים
0.5 כוס חומץ סושי (להשיג במכולות יפניות)
הכמות מספיקה ל:
110 חתיכות ניגירי או כדורי אורז גונקאנמאקי
או 30 קונוסים (טמאקי)
או 20 הוסומאקי - רולים דקים
או 12 סאימאקי - רולים הפוכים (אינסייד-אאוט)
או 8 פוטומאקי - רולים עבים מסורתיים

אופן ההכנה

1
1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים במים. מעבירים לקערה, מכסים במים ומשרים למשך 30 דקות
2
2. מסננים את האורז ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים - ארבע כוסות - ומביאים לרתיחה
3
3. מכסים ומבשלים על להבה גדולה במשך 15 דקות
4
4. מקטינים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות על הלהבה הקטנה ביותר
5
5. מסירים מהאש ומשאירים לעמוד במשך 5 דקות
6
6. מעבירים את האורז לקערה שטוחה גדולה, ללא הגרגרים הקשים שבתחתית ודפנות הסיר, ושופכים עליו חומץ סושי
7
7. עכשיו אנו רוצים שהאורז יתקרר מהר כדי שהגרגרים לא יהיו דביקים מדי. על מנת לקרר את האורז משתמשים במניפה (ניתן להשתמש במאוורר חשמלי, בעוצמה בינונית)
8
8. בזמן שהאורז מתקרר מקפלים את התערובת בהתמדה, בדיוק באותה צורה שבה מקפלים קצף חלבונים לתוך בלילה של עוגה. לא מפסיקים עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר - אחרת האורז מתקשה.
המתכון נכתב ב-19/11/2024