דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
3 שעות
זמן עבודה
3 שעות

מצרכים

ל-3 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל יבש קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות זרעי שומר
2 גזרים קצוצים
2 סלרי קצוץ
350 גרם בשר כבש טחון
200 מ"ל יין אדום יבש
1 גבעול רוזמרין
3 כפות אורגנו קצוץ
0.5 מקל קינמון
400 גרם עגבניה קלופה וקצוצה

אופן ההכנה

1
1. מחממים את השמן במחבת כבד ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות.
2
2. מוסיפים את זרעי השומר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות.
3
3. מוסיפים את הכבש ומבשלים כ-7 דקות, עד שמשחים, תוך ערבוב.
4
4. מגדילים את האש ומוסיפים יין. מבשלים כ-5 דקות עד שהנוזל מצטמצם לחצי.
5
5. מוסיפים רוזמרין, אורגנו, קינמון ועגבניות. מביאים לרתיחה ומפלפלים. מבשלים בסיר לא מכוסה, על חום נמוך במשך שעתיים וחצי שלוש. מערבבים מדי פעם.
6
6. מוציאים את הרוזמרין והקינמון ומוציאים קצת שומן מלמעלה.
7
7. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
המתכון נכתב ב-31/07/2006