דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה ו-15 דקות
זמן עבודה
שעה ו-15 דקות

מצרכים

500 גרם דגים קטנים כמו סרדינים או ברבוניות קטנות
למרינדה:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קלופות ופרוסות
0.25 כוס חומץ יין לבן
0.25 כוס חומץ יין אדום
מעט גרגירי חרדל
1 עלה דפנה
מעט טימין
1 לימון פרוס דק
גרגירי פלפל
מלח

אופן ההכנה

1
1. מנקים את הסרדינים, ויוצרים מהם פילטים.
2
2. מערבבים את כל חמרי המרינדה.
3
3. בכלי זכוכית או חרס, מסדרים את הסרדינים בשכבות שתי וערב, ומניחים את פרוסות הלימון בין השכבות. מרטיבים במרינדה בין שכבה לשכבה. כשנגמרים הסרדינים, יוצקים מעל את יתרת המשרה. מניחים משקולת של כחצי ק"ג, ומשאירים כך, במקרר, במשך 6 שעות.
4
הולך טוב עם הרבה לחם לבן טרי.
המתכון נכתב ב-01/08/2006