500 גרם צדפי פאסטה קטנים, או פסטה קצרה אחרת.
תבנית אפייה גדולה דייה להכיל את כל התבשיל.
500 גרם עגבניות טריות או קופסה אחת של עגבניות מקוסקות (400 גרם).
2 בצלים בינוניים פרוסים דק.
קופסה אחת של רסק עגבניות (100 גרם).
עלים מ-5 גבעולי אורגנו קצוצים, או כף אורגנו מיובש.
200 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות.
100 גרם גבינת קשקבל או פרמזן מגורדת.
1
1. אם משתמשים בעגבניות טריות, חולטים אותם במם רותחים, קולפים וחוצים. סוחטים לסילוק המיצים והגרעינים וקוצצים דק.
2
2. שמים במחבט כבד 40 גרם מהחמאה, את שמן הזית, השום והבצל, ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבצל יתרכך מאד.
3
3. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות, ומבשלים כרבע שעה על אש גבוהה. בוזקים כפית מלח, מתבלים בנדיבות בפילפל ומוסיפים את האורגנו (אוגרנו מיובש בין כפות הידיים אל הסיר). מערבבים ומבשלים על אש נמוכה, בעוד הפסטה מתבשלת.
4
4. מרתיחים כמות גדולה של מי מלח ומבשלים את הפסטה. אחרי שהיא מוכנה מסננים לקערה גדולה ומיד מוסיפים את יתרת החמאה ואת המוצרלה ומערבבים היטב.
5
5. מחממים תנור לחום ביינוני (180 צ, 350 פ.). מפזרים את הפסטה בתחתיתה של התבנית. מקפידים לגרד את הגבינה המומסת והחמאה מתחתית הקערה ולהוסיפה לפסטה שבתבנית. יוצקים על הפסטה את רוטב העגבניות והבצל, ומערבבים בעדינות, כך שרוב הרוטב ישאר על הפסטה ולא ישקע לתחתית, בוזקים את הגבינה המגוררת ואופים ללא כיסוי כ-10 דקות, עד שהפאסטיצ'יו יבעבע.