דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
23 דקות
זמן עבודה
23 דקות

מצרכים

500 גרם דג הליבוט
0.5 כוס ריבת שזיפים
1 כף מיץ לימון
0.5 כפית זנגביל טחון
0.25 כפית פלפל אדום חריף
0.25 כפית אבקת שום
1 כף חמאה מומסת

אופן ההכנה

1
1. מפשירים את הדג, שוטפים ומייבשים.
2
חותכים ל 4 חתיכות .
3
2. מכינים רוטב:
4
בקערה קטנה מערבבים ריבה, מיץ לימון, זנגביל, פלפל אדום ושום.
5
מוסיפים חמאה ומערבבים.
6
3. מניחים את הדג בתבנית גריל ומורחים על חלקו העליון חצי מהרוטב.
7
4. צולים במרחק 10 ס"מ ממקור החום במשך 5 דקות.
8
5. הופכים את הדג ומורחים את שארית הציפוי בצד השני.
9
צולים כ-5 דקות נוספות.
המתכון נכתב ב-06/08/2006