דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
55 דקות
זמן עבודה
55 דקות

מצרכים

18 כוסות פופקורן מוכן
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
0.5 כוס סירופ תירס או מייפל
1 כפית חומץ טבעי
0.5 כפית מלח
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה

1
1. מפזרים את הפופקורן המוכן בתבנית משומנת.
2
שומרים את התבנית בתנור בחום של 150 מעלות בזמן שמכינים את הסירופ.
3
2. מכינים סירופ :
4
בסיר, מביאים לרתיחה, תוך ערבוב, סוכר, מים, סירופ התירס, חומץ ומלח.
5
3. מצמידים לסיר מדחום מיוחד לבישול.
6
מקטינים את האש וממשיכים לבשל, כ-20 דקות או עד שהטמפרטורה מגיעה ל 125 מעלות.
7
4. מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל.
8
5. יוצקים את הסירופ מעל הפופקורן החם ומקררים.
9
6. בידיים משומנות בחמאה, יוצרים מהפופקורן כדורים בקוטר של 5 ס"מ.
המתכון נכתב ב-06/08/2006