דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

(ל- 4 מנות)
5 בצלים ירוקים
4? כוס עלי שמיר
4? כוס עלי פטרוזיליה
4? כוסברה
4? עלי נענע
2 גזרים
3? כוס שמן
1 כוס אורז פרסי (עם גרגרים ארוכים)
4?-3 כוס מרק עוף (או מים)
2? כפית מלח
פלפל
2 תפו"א בינוניים

אופן ההכנה

1
1. קוצצים את הבצל ועשבי התיבול.
2
מקלפים את הגזרים ומגררים על מגררת עבה . מחממים חצי מכמות השמן בסיר קטן ומטגנים את האורז במשך דקה. מוסיפים את הבצל, הגזר המגורר ועשבי הטבול ומטגנים עוד דקה תוך בחישה.
3
2.מוסיפים את המרק והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים באורז
4
3. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. יוצקים את השמן שנותר לסיר בקוטר כ- 20 ס"מ ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת, כשהן חופפות זו לזו, בתחתית הסיר. מעבירים את האורז המבושל חלקית מעל שכבת תפוחי האדמה.
5
4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כ- 40 דקות. מכבים את האש ומשהים את האורז בסיר 10 דקות נוספות. הופכים על צלחת ומגישים.
המתכון נכתב ב-20/11/2024