דרגת קושי
5 / 5
זמן הכנה
שעה וחצי
זמן עבודה
שעה וחצי

מצרכים

3 גזר, קלופים, בחתיכות קטנות.
2 בצל, לבנים, קלופים, בחתיכות קטנות.
1 כרישה, החלק הלבן, חתוך לקוביות
3 שיני שום, קצוצות
2 עלי דפנה
0.5 כוס יין לבן יבש
6 חצילים
0.5 ליטר חלב
500 מיליליטר שמנת מתוקה
1 חבילה טימין
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל שחור, גרוס
500 גרם גבינת סנט-מור, ("ברקנית")
150 מיליליטר שמנת
5 עגבניה, בשלות
10 מקלות גריסיני

אופן ההכנה

1
2. בסיר עמוק מחממים שמן זית, מוסיפים את כל הירקות, שיני השום ועלי הדפנה, ומאדים כחמש דקות.
2
3. מוסיפים את היין ומצמצמים לסירופ.
3
4. מוסיפים את החצילים ומערבבים.
4
5. מוסיפים חלב, שמנת מתוקה ואת הטימין. מביאים לרתיחה.
5
6. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעה.
6
7. מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מסננים במסננת דקה ("שינואה"), ושומרים חם.
7
תערובת הגבינה:
8
1. שמים את גבינת העיזים והשמנת במעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים למחית חלקה.
9
אופן ההגשה:
10
1. חוצים את העגבניות ומפרידים מהן את אשכולות הגרעינים (לא להשליך אותם!)
11
2. יוצקים מרק בקעריות, מניחים מעל כפית ממחית הגבינה, שמים מעט גרעיני עגבניה, עלי טימין, ומגישים בליווי מקל גריסיני פריך.
המתכון נכתב ב-07/08/2006