1
מערבבים את הקמח, הביצה, מלח, ומספיק מים כדי ליצור בצק יציב שאפשר לעבד אותו מבלי שיידבק
2
מפזרים על הבצק מעט קמח, מכניסים לשקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר לשעה עד שעתיים.
3
מחלקים את הבצק לשני כדורים, מרדדים כל כדור לעלה דק. למי שיש מכונת פסטה - זה בהחלט מקל.
4
עם סכין חדה, חותכים את העלה הדק לריבועים בערך בגודל של 1.5 על 1.5 ס"מ
5
מכינים כך גם את הריבועים מן העלה השני
6
אם יש צורך - מקמחים מעט
7
מערבבים את כל חומרי הרוטב, ומניחים בצד להתמזגות טעמים
8
בסיר מרתיחים את המים עם המלח
9
מכניסים פנימה את ריבועי הפסטה ומבשלים במשך כעשר דקות, או עד שהפסטה הופכת להיות 'אל דנטה'
10
מוציאים את הפסטה למסננת, ומנקזים את כל המים
11
מחלקים את ריבועי הפסטה לצלחות, ומגישים לשולחן, כשהרוטב החלבי כבר מצוי במרכזו . כל אחד יוצק מהרוטב על הפסטה שלו.
12
השילוב בין הפסטה החמה לרוטב הקר יוצר מרקם מאד טעים ונעים לאכילה...
13
הערה: אפשר להכין את המאכל בדרך זאת עם כל רוטב אחר לטעמכם - חם או קר..