3/4 קילו (בערך) של פרוסות טונה קפואות
2 כפות חלב (אפשר אם רוצים להחליף במים, אבל חלב יותר טעים)
1 כף קליפת לימון מגורדת על פומפיה קטנה
פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
צלחת שטוחה עם כף וחצי-שתיים קמח
חצי כוס ציר דגים אם יש, קנוי או מוכן בבית, ואם אין - אז מים הולכים גם כן
כף אחת של קליפת לימון חתוכה לרצועות דקיקות (ג'וליאן) או מגורדת בפומפיה
1
מפשירים את הטונה הקפואה
2
אם יש עליה חתיכות עור של הדג - מסירים אותן
3
מפוררים את הטונה במזלג לחתיכות גסות
4
מחממים כף שמן זית במחבת, ועל אש בינונית עד נמוכה מטגנים/מבשלים את הבצל הקצוץ דק, עד שקיפות, בערך 10 דקות. לא להניח לו להיחרך.
5
מכבים את האש ומניחים בצד להתקרר, בתוך המחבת ועם השמן.
6
מכניסים לקערת מעבד מזון את נתחי הטונה, פירורי לחם, חלב, קליפת לימון מגורדת, מעבדים היטב למחית חלקה אבל לא דייסתית מדי, שישאר מרקם קצת גס של פירורי הדג.
7
עוצרים את פעולת המעבד, ומוסיפים את הביצה, השום הכתוש, הפטרוזיליה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מעבדים בפולסים קצרים רק עד שתהיה עיסה אחידה, לא יותר מדי.
8
מוסיפים את הבצל המטוגן, כולל השמן שנשאר במחבת מהטיגון, מערבבים ידנית.
9
מרטיבים קצת את הידיים, ויוצרים כדורים , בערך בגודל פלאפל, ומעבירים אותם ישר לצלחת עם הקמח
10
מגלגלים את הכדורים בתוך הקמח, שיקבלו ציפוי מכל עבר
11
מחממים את יתרת שמן הזית במחבת, ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות מכל הצדדים.
12
הקציצות כמעט ולא עוברות בישול נוסף, כך שהטיגון צריך להיות יסודי ועל אש בינונית כדי שהן תהיינה עשויות היטב.
13
מוציאים את הקציצות לצלחת עם מגבת נייר לספיגת עודפי השמן, מכסים את הצלחת כדי לשמור אותן חמימות עד שמכינים את הרוטב.
14
במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ דק ומטגנים אותו על אש נמוכה עד שהוא רך ושקוף, בערך 10 דקות
15
מוסיפים את הקמח שנשאר בצלחת בה גילגלנו את הקציצות. אם לא נשאר, אז אפשר להוסיף לרוטב כפית אחת מחוקה של קמח, מערבבים טוב
16
מוסיפים את היין, מיץ הלימון וציר הדגים או המים, מוסיפים גם את רצועות קליפת הלימון, מבשלים תוך בחישה 5-6 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט
17
מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, ואם אוהבים חמיצות נוספת - מוסיפים עוד קצת מיץ לימון טרי
18
מעבירים את הקציצות למחבת, מנענעים את המחבת כדי שהקציצות יכוסו ברוטב מכל צד, נותנים לכל להתבשל ביחד 4-5 דקות, ומגישים
19
אפשר לעטר בעוד קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט..