דרגת קושי
2 / 5
כמות: מנה וחצי

מצרכים

3 יחידות ביצה
1 יחידה פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 יחידה פלפל חריף, קצוץ דק
1 יחידה בצל, קצוץ
4 יחידות עגבניה
4 יחידות שן שום כתושה
2 יחידות פלפל, פלפלים סודנים
לפי הטעם תבלינים, סחוג אדום
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל גרוס, טרי
לפי הטעם פפריקה
לפי הטעם סוכר

אופן ההכנה

1
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הגמבה והפלפל החריף עד לחריכה קלה, מוציאים מהשמן ושמים בצד.
2
מטגנים בשמן את הבצל והשום עד שהבצל רך/שקוף, מוסיפים את הפלפלים שטיגנו קודם ואת העגבניות והפלפלים הסודנים, מוסיפים את הסחוג הסוכר והתבלינים ומערבבים, משאירים על אש קטנה כמה שיותר זמן, בד"כ עד שרוב הנוזלים מתאדים, ואז שוברים את הביצים מעל כל התערובת (להיזהר לא לשבור את הצהוב), מבשלים עד שה"לבן" של הביצה מתמצק, מורידים מהאש ואוכלים עם לחם שחור.
המתכון נכתב ב-16/11/2024