אבל לא מסובך להכנה, ואם לומדים להתאפק ולדחות סיפוקים, אפשר להחזיק את זה בקופסה אטומה ולהתענג על זה לאורך זמן.. כל יום קצת..
2 כפות קפה נמס מאיכות טובה
2 כפות סירופ תירס בהיר (יש במרכולים, של חברת 'קארו' )
אם יש לכם כמה פולי קפה שלמים רק לקישוט - זה נחמד. אם לא, אפשר לוותר
2
מערבבים את הסוכר, הקפה, המלח, אייריש קרים, סירופ תירס וחלב בתוך סיר קטן
3
מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד
4
ממשיכים לבשל לאחר הרתיחה עוד כחמש דקות
6
מוסיפים את החמאה אבל לא מערבבים
7
מניחים להצטנן עד לרמה פושרת
8
מקציפים עם מקצפה חשמלית או מטרפה ידנית עד שהתערובת מתעבה ומאבדת את הברק שלה
9
משמנים תבנית מרובעת של בערך 20*20 ס"מ
10
שופכים את העיסה לתבנית כל עוד שהיא עדיין חמימה
11
חותכים בסכין לריבועים של 3 ס"מ על 3 ס"מ בערך
12
אם יש פולי קפה - מקשטים כל ריבוע בפול קפה אחד מלמעלה
13
מניחים להצטנן לגמרי, ואז ניתן לשבור לריבועים על פי סימוני הסכין שעשינו
14
אפשר להעביר לקופסה אטומה ולשמור - לא חייבים במקרר, אבל עדיף.