דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

משהו מתוק... ומשמין..
אבל לא מסובך להכנה, ואם לומדים להתאפק ולדחות סיפוקים, אפשר להחזיק את זה בקופסה אטומה ולהתענג על זה לאורך זמן.. כל יום קצת..
המצרכים
3 כוסות סוכר
2 כפות קפה נמס מאיכות טובה
קמצוץ מלח
חצי כוס אייריש קרים
2 כפות סירופ תירס בהיר (יש במרכולים, של חברת 'קארו' )
1 כוס חלב
3 כפות חמאה
אם יש לכם כמה פולי קפה שלמים רק לקישוט - זה נחמד. אם לא, אפשר לוותר

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה
2
מערבבים את הסוכר, הקפה, המלח, אייריש קרים, סירופ תירס וחלב בתוך סיר קטן
3
מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד
4
ממשיכים לבשל לאחר הרתיחה עוד כחמש דקות
5
מסירים מהאש
6
מוסיפים את החמאה אבל לא מערבבים
7
מניחים להצטנן עד לרמה פושרת
8
מקציפים עם מקצפה חשמלית או מטרפה ידנית עד שהתערובת מתעבה ומאבדת את הברק שלה
9
משמנים תבנית מרובעת של בערך 20*20 ס"מ
10
שופכים את העיסה לתבנית כל עוד שהיא עדיין חמימה
11
חותכים בסכין לריבועים של 3 ס"מ על 3 ס"מ בערך
12
אם יש פולי קפה - מקשטים כל ריבוע בפול קפה אחד מלמעלה
13
מניחים להצטנן לגמרי, ואז ניתן לשבור לריבועים על פי סימוני הסכין שעשינו
14
אפשר להעביר לקופסה אטומה ולשמור - לא חייבים במקרר, אבל עדיף.
המתכון נכתב ב-12/08/2006