שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים
חצי כוס צימוקים (רק אם אוהבים, לא חובה)
3/4 כוס אגוזי לוז שבורים גס וקלויים קלות
100 גרם שוקולד מריר שבור גס
100 גרם שוקולד לבן שבור גס
40 חמאה במרקם שניתן לחיתוך לקוביות
2
לתוך קערית קטנה מכניסים חצי כוס מים חמימים (מתוך הכמות הכללית)
3
מפזרים לתוכם את השמרים, מחכים 5 דקות
4
רק אחרי 5 דקות מערבבים את השמרים והמים כדי להמיס אותם
5
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח, יוצרים במרכז גומה ושופכים פנימה את השמרים
6
מתחילים ללוש את הבצק תוך הוספת המים הנותרים - ככל שנדרש
7
צריך להתקבל בצק רך וטיפה דביק, אבל אם הוא דביק מכדי לעבוד אתו - הוסיפו טיפת קמח, בחסכנות.
8
מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח ולשים אותו לפחות 10 דקות. אם יש מיקסר - מה טוב..
9
מניחים את כדור הבצק בקערה, מכסים אותה בפלסטיק נצמד ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח.
10
כעבור כשעה בערך, חובטים בבצק כדי להוציא את בועות האוויר, ונותנים לו לנוח מ'המכות' בערך 10 דקות
11
אח"כ מוסיפים את הצימוקים, אגוזי הלוז השבורים גס (לא לוותר על הקליה, זה מוסיף המון טעם), את שני סוגי השוקולד השבורים גס, את 40 גרם החמאה ואת הביצה
12
לשים הכל היטב עד שכל החומר מתערבבים ונבלעים בתוך הבצק
13
מעבירים למשטח מקומח ולשים בערך 3 דקות עד שהבצק מגיע למרקם יציב
14
משמנים תבנית מלבנית של לחם - או תבנית אינגליש קייק חד פעמית - בחמאה רכה
15
מעצבים מהבצק ככר בצורת התבנית שיש לכם, ומניחים בתוכה
16
מכסים במגבת ונותנים לככר לתפוח, בערך חצי שעה
17
לאחר התפיחה הככר צריכה להתרומם בערך 2 ס"מ מעבר לשפת התבנית
18
מחממים תנור ל - 175 מעלות ואופים כ - 45 דקות, עד שהככר מקבלת מראה זהוב-שחום
19
מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר בתבנית 5 דקות ואז הופכים על רשת לקירור נוסף
20
הכי טעים לאכול פרוסה חמימה... אבל גם קר הלחם טעים מאד. רק אל תנסו לשים עליו דג מלוח או נקניק וחרדל - זה לחם לניחומים מתוקים..