200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
4 כפות ליקר תפוזים משובח (למשל: קוונטרו)
תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת; או 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות
1
1. שמים בסיר קטן את השוקולד, החמאה והמים, וממיסים על אש קטנה. מצננים. בינתיים מחממים תנור לחום בינוני
3
2. מקציפים בקערה את החלבונים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, לקבלת קצף נוקשה.
4
3. מערבבים היטב את החלמונים עם תערובת השוקולד.
5
4. מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף החלבונים, תוך בחישה ידנית בתנועת קיפול. מוסיפים בהדרגה את הקמח והליקר.
6
5. מעבירים לתבנית , ואופים כ- 40 דקות, עד שקיסם עץ המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש