1
מכניסים את הכרוב לתוך סיר גדול שמכיל אותו ברווחה
2
ממלאים מים, מדליקים את האש ומביאים לרתיחה
3
מנמיכים את האש ומבשלים את הכרוב במשך כ - 7 דקות
4
שופכים את המים, ומקררים את הכרוב עד שניתן יהיה לגעת בו
5
בינתיים מכינים את האורז
6
מחממים את שמן הזית בסיר קטן
7
מוסיפים את קוביות הבצל והפלפל האדום, מטגנים/מערבבים במשך כחמש דקות
8
מוסיפים את הכמון והכורכום ומערבבים
9
מוסיפים את האורז, תפוחי העץ והצימוקים ומערבבים במשך 2 דקות
10
מוסיפים את שתי כוסות המים הרותחים ואת המלח, מביאים לרתיחה
11
מנמיכים את האש ומבשלים את האורז כ- 10-12 דקות ומסירים מהאש (האורז לא 100% מוכן עדיין, כך צריך להיות)
13
בוחרים את 12 העלים הכי גדולים והכי יפים, מסירים מהם את החלק המרכזי העבה
14
מוצאים לשאר חלקי הכרוב שימוש אחר, לא זקוקים להם בתבשיל הזה
15
לוקחים מסננת מתכת בקוטר של כ - 20 ס"מ
16
מרפדים אותה ב - 8 עלי כרובים חופפים זה את זה בצורה שתיווצר ממש 'קערה' מעלי כרוב
17
מעבירים את האורז המבושל לתוך עלי הכרוב ולוחצים כדי לדחוס
18
מקפלים את מעט השוליים של דפנות הכרוב על האורז, ומיד מעליהם מניחים את ארבעת עלי הכרובים הנותרים, שישמשו כמעין 'מכסה' לקערה.
19
קיבלנו 'כדור' סגור של כרוב, ממולא באורז, כשהמסננת משמשת לו 'תבנית' שתחזיק את כל הקונסטרוקציה. חשוב שהסגירה על האורז תהיה טובה, רצוי לדחוף את שולי ה'מכסה' לרווח שבין עלי הכרוב שבתחתית לבין המסננת.
20
מכניסים את המסננת לתוך סיר גדול בו היא יכולה לשבת בנוחיות
22
מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים את הסיר ומבשלים כ - 20 דקות
23
מכבים את האש, מוציאים את המסננת מתוך הסיר, ונותנים לכל העסק להתקרר כ - 10 דקות
24
מניחים על פני המסננת צלחת גדולה, והופכים עליה את עוגת הכרוב
25
פורסים למנות כמו עוגה, ומגישים
26
עד כאן המתכון המקורי. כשאני הכנתי, רציתי לתת לעוגת הכרוב מראה קצת יותר עשוי ולכן, הפכתי את הכל לתוך תבנית פיירקס, פיזרתי מעל לכרוב כמה קוביות קטנות של מרגרינה, והכנסתי לתנור חם מאד או לגריל לצלייה של כמה דקות
27
המעטפת קצת השחימה וקיבלה תוספת טעם ומראה יפה.